Så kunde jag rädda liv

Hej på er och hjärtligt välkomna till min nystartade blogg. Jag hoppas att ni finner några av mina inlägg intressanta. Mitt första inlägg kommer handla om en av många livräddalivutbildningar i Växjö som jag tog hos Jockes Räddaliv Utbildningar i våras. Jag skulle egentligen gå på denna utbildning förra våren men det blev inte av, av olika anledningar. Jag valde att ta denna utbildning på grund av en incident jag var med om förra våren. Det var så att jag var ute och gick på stan som vanligt och gjorde mina ärenden som att handla julklappar och det var tvunget att vara klart denna dag då det var julafton någon dag efteråt. Medan jag gick i detta kaos så såg jag en lite äldre man som trillade ihop på gatan så jag sprang fram till honom för att kika till hur han mådde och det var då jag såg att han inte andades. Jag frågade mig själv många gånger varför jag inte tog en av Joakim Einarssons räddalivutbildningar i Växjö den våren så att jag kunde rädda honom för jag hade ingen som helst aning om hur man skulle hantera denna situation. Jag skrek på hjälp men eftersom de flesta människor är så självupptagna så var det ingen som ville hjälpa mig så jag ringde 112 och frågade vad jag skulle göra.

De guidade mig genom hela samtalet och de tyckte att jag var väldigt modig som utförde denna HLR mitt ute i vintern på en okänd man. Så efter denna situation bestämde jag mig att göra en av dessa räddalivutbildningar i Växjö för att kunna hantera sådana situationer själv i framtiden. Jag uppmanar er att gå på en sådan kurs för man vet aldrig vad som händer och du kan rädda en person genom att ha gått denna utbildning. Ha det fint!